(( نمایشنامه خطبه غدیر ))
روابط پسران و دختران جوان، در کشور ما به عنوان یک معضل اجتماعی مطرح است لذا بر اولیای خانه و مدرسه و به تبع آنها مسئولین فرهنگی و اجتماعی لازم است این مسئله را به طور علمی بررسی نمایند و از هرگونه تصمیم احساسی خودداری کرده و با شناخت کامل آسیب ها، زمینه ها و راهکارهای علمی و تخصصی با این انحراف برخورد نمایند. زیرا به حکم «ولا تقف ما لیس لک به علم» (اسراء، 36) باید از پیروی هر چیزی که بدان علم نداریم پرهیز کنیم. درهر اعتقاد یا عملی که تحصیل علم ممکن است، پیروی از غیر علم حرام است و زمانی اقدام و ارتکاب عملی جایز است که دلیل علمی آن را تجویز نماید. (1) برای بررسی این معضل با سؤال هایی روبرو هستیم: 1- چه نوع روابطی، معضل اجتماعی به شمار می رود؟ 2- چه آسیب هایی دراین زمینه جوانان ما را تهدید می کند؟ 3- زمینه های این روابط آسیب زا چیست؟ 4- چه راهکارهایی برای پیشگیری و هدایت صحیح وجود دارد؟ در مقاله حاضر که از مجله پاسدار اسلام ش 307 انتخاب شده به این پرسشها پاسخ داده می شود که با هم آن را می خوانیم.
متن زیر مصاحبه ای است با آقای علی جاسب، مخترع پارچه ی ضد نفوذ امواج الکترومغناطیسی موبایل در آلمان، که در حال حاضر در ایران می باشد.
خطرات امواج موبایل برای همه یکسان است یا در گروههای سنی مختلف، زیانهای متفاوتی دارد؟
یکی از بدترین چیزها برای جنینی که در شکم مادر است، امواج الکترومغناطیسی موبایل است. بدن جنین هنوز بافت خوب و کاملی را به خود نگرفته و بسیار حساس است. امواج موبایل منجر به کاهش عکسالعمل مولکولی در بدن جنین میشود.
این مسأله باعث ضعیف شدن سیستمهای مختلف بدن میشود که شاید هنگامی که فرزند به دنیا آمد در آن دیده نشود، ولی پس از سالها بیماریهای مختلفی خود را نشان دهند. در کشورهای سوئیس و اتریش به خانوادهها بسیار تأکید شده که بچههای زیر 16سال اصلاً با موبایل صحبت نکنند.
چرا؟ادامه مطلب...
حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز سال 89 ، فرمودند: براى اینکه بتوانیم بر طبق اقتضائات کشور و ظرفیتهاى کشور حرکت کنیم، احتیاج داریم به اینکه همت خودمان را چند برابر کنیم؛ کار را متراکمتر و پرتلاشتر کنیم. من امسال را به عنوان سال « همت مضاعف و کار مضاعف » نامگذارى میکنم. متن پیام نوروزی سال 89
* اما م جعفر ع فرمود :چون بنده صلوات بگوید ، مستجاب می شود و هر دعایی که بعذ از آن بکند نیز مستجاب می گردد .
*پیامبر ص : هر کس بر من زیاد صلوات بفرستد از تلخی مر گ و جان کندن ایمن گردد.
*رسول اکرم ص : کسی که یک بار بر من صلوات فرستد خداوند دری از سلامتی بر او می گشاید.
*امام صادق ع: صلوات بر پیامبر همه جا سزاوار است به ویژه هنگام عطسه کردن و وزش باد و غیر آن.
*رسول اکرم ص : هر که یک صلوات بر من بفرستد ، خدا ده درود بر وی می فرستد و ده گناه از او آمرزیده می شود .
*پیامبر اکرم ص : هر کس یکصد بار محمد و آل محمد صلوات بفرستد خداوند صد حاجت او را بر آورده سازد .
در رابطه با بد حجابی به عنوان یک پدیده اجتماعی باید ابتداء ریشه یابی شود و بعد از آن از راه صحیح با آن مبارزه شود. زیرا کسانی که بدحجاب هستند دارای انگیزه واحد نیستند و نمی توان نسخه واحد برای آنها پیچید و از یک راه از آن جلوگیری کرد.
بعضی از زمینه ها و ریشه های بدحجابی عبارتند از:ادامه مطلب...
ازعلل پیدایش پدیده بدحجابی در جامعه امروز ما می توان به هجوم جهان بینی غرب به همراه فرهنگ منحط غرب و از جمله عوامل ستیزه گر دینی و ارزش های آن از کشف حجاب رضاخانی تا توطئه عمیق روشنفکران غربزده و فراموسونرهای وابسته همگی در پدیده بد حجابی امروز جامعه ما چون گذشته به طور مستقیم نقش دارند. مضاف بر عوامل گذشته می توان به برخی از عواملی که در دوران عمر انقلاب اسلامی نیز منجر به این پدیده شده است باختصار اشاره کرد. لازم به ذکر است برخی از این عوامل معلول کیش شخصیتی فردی است و برخی مربوط به اجتماع.ادامه مطلب...
حرف هایم را روی هم می چینم
از بلند ترینشان بالا می روم
طناب دار را محکم تر می کنم
به تو فکر می کنم
پایین می آیم
من از بچه های کوچه گله دارم
جای نیامدنت
آذم برفی ساختند
و من دکمه های پیراهن
انتظارت را
جای چشم های خیسش گذاشتم
گاه و بی گاه دلم بدجوری واسه خدا تنگ میشه . یه وقتایی دلم میخواد بهم وقت قبلی بده و تو یه جلسه خصوصی دو نفره درد دلامو بشنوه . اون منو از ملاقاتش به خاطر نگرفتن وقت قبلی محروم نمیکنه . هیچ وقت اسمم واسه صحبت با اون وارد یه لیست انتظار طویل نمیشه که معلوم نیست کی نوبت به من برسه . محاله ، محاله ممکنه بهم بگه نمیپذیرمت .
خیلی بزرگواره ، با وجودی که بالاترین مقام این دنیای شلوغ پلوغه ، هیچ وقت منتظرم نمیذاره .
گاهی اوقات واسش نامه مینویسم و میدونم که نامههامو بیجواب نمیذاره ، وقتی توی دفتر خاطراتم نامههام رو مرور میکنم ، میبینم حتی یه دونش هم بیجواب نمونده . ادامه مطلب...
سوالی که می تواند جواب های متفاوتی داشته باشد و خود باعث دگرگونیهایی شود که انسان را از طریق مومن بودن خارج کند و در نهایت راهی به بیراهه ختم کند.
اما برای رسیدن به مشخصات درست از مومن راه هایی وجود دارد که در نهایت، تفکر و منطق و استفاده از عقل خود انسان بهترین راه رسیدن به یک مومن واقعی است که در درجه اول رضای حق را در بردارد و در نهایت باز رضای حق.
البته این به این معنی نیست که مومن واقعی نارضایتی خلق را یدک می کشد یا فقط رضای حق کافیست نه این بدین معنی است که یک مومن باید در تمام لحظات در پی دریافت رضایت حق باشد که خود این باعث رضایت مردمان نیز می شود چون در بسیاری از موارد رضای خدا در رضای بندگان به شکلهای مختلف است مانند امانت داری و وفا کردن به عهد، اخلاق و رفتار خوش با بندگان و موارد دیگر...
بهتر است حاشیه پردازی را کمتر کرده و به اصل مطلب که همان مشخصات مومن است بپردازیم.
در ابتدا برای اینکه جای پایمان را در جای محکمی قرار دهیم از کتاب راهنمای بشری شروع می کنیم
قرآن مجید درمورد خصوصیات مومن چنین می فرماید:ادامه مطلب...
(حدیث 1) امام رضا علیه السلام فرمودند:
تزاوَرُوا تحـابـوا و تصـافحُـوا و لا تحـاشمـوا
به دیدن یکدیگر روید تا یکدیگر را دوست داشته باشید و دست یکدیگر را بفشارید و به هم خشم نگیرید.
(بحارالانوار،ج78،ص 347
(حدیث 2) حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند:
من اصعد الی الله خالص عبادته اهبط الله عزوجل الیه افضل مصلحته
کسی که عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ برترین مصلحت را به سویش فرو خواهد فرستاد.
(بحار الانوار ، ج 70، ص 249 )
(حدیث 3) حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند:
ان السعید، کل السعید، حق السعید من أحب علیا فی حیاته و بعد موته
همانا سعادتمند(به معنای) کامل و حقیقی کسی است که امام علی(ع) را در دوران زندگی و پس از مرگش دوست داشته باشد.
(مجمع الزوائد علامه هیثمى ، ج 9 ، ص 132) ادامه مطلب...